fbpx

LEA by the Hills @ Taman Melawati

Print

Lea by the Hills, terletak di kawasan elite Taman Melawati. Di sini tak rasa macam duduk di tengah bandar yang sibuk. Suasana tenang dengan pemandangan kehijauan nature & bukit. Tak banyak tempat yang anda boleh dapat suasana macam ni di sekitar Lembah Klang. Sangat limited & exclusive.

Condo ni berkepadatan rendah (low density). Hanya 1 block, 29 tingkat & total 344 unit sahaja. Tanah berstatus leasehold & pembanggunan nya pure residential. Maksudnya tiada ruang commercial di bahagian bawah seperti kebanyakan pembanggunan kediaman baru sekarang (service apartment etc.). Ini memberi lebih privacy & exclusivity pada bakal pemilik. Kawasan akan kurang sibuk & lebih tenang. Projek ini dijangka siap dalam penghujung 2026.

Lokasi tapak projek ni terletak di belakang Nadayu 63. Boleh refer gambar & Google Map di bawah.

Terdapat 2 jenis layout utama iaitu type A & type B.

Type A:

Type A berkeluasan 1,050 sq.ft. Dilengkapi dengan 3 bilik tidur, 1 bilik utility & 2 bilik mandi. Bilik utility ni sangat praktikal bagi saya. Barang yang kita tak guna boleh disimpan di bilik utility ni. Jadi keseluruhan ruang rumah tak lah bersepah dengan barang yang tak perlu.

Pihak pemaju juga berikan 2 parking lot untuk setiap unit. Ini memang dah menjadi keperluan pada masa sekarang memandangkan majoriti setiap rumah memiliki lebih dari sebuah kereta. So senang lah nak parking, tak perlu nak berebut siapa nak parking dalam & luar. Hehe. 

Untuk type A ni tiada balcony. Bagi yang suka ambil angin di balcony, type A ni kurang sesuai untuk anda.

 

Type B:

Type B pula berkeluasan 1,243 sq.ft. Lebih luas & dilengkapi dengan 4 bilik tidur & 2 bilik mandi. Type B dilengkapi dengan balcony & corner unit. So boleh la ambil angin sambal layan view di balcony. Parking juga sama, setiap unit dapat 2 parking lot.

Memandangkan lokasi projek ni terletak di belakang Nadayu63, ada sebahagian unit akan menghadap banggunan. Manakala sebahagian lagi dapat menikmati unblock view of greenery & nature.

Ikut citarasa masing-masing berkenaan view ni. Ada orang prefer menghadap banggunan supaya rasa lebih secure & tak sunyi. Ada pula yang suka pemandangan nature & kehijauan untuk lebih ketenangan.

Harga juga berbeza mengikut view. Unit menghadap Nadayu63 dijual lebih murah berbanding unit open view.

Harga yang ditawarkan untuk type A bermula dari RM560k (SPA price).

Manakala untuk type B pula harga bermula dari RM667k (SPA price).

LEA by the Hills

Matterport 3D Showcase.

Info Lanjut & Brochure

Dapatkan brochure & info lanjut mengenai pakej istimewa (terhad) untuk anda dengan hanya isi maklumat di bawah. Saya akan Whatsapp pada anda dengan segera.

LEA by the Hills